ReikiWat is Reiki?

Reiki is een Japans woord, dat letterlijk ‘zonnekracht’ betekent. Reiki is een liefdevolle helingsmethode op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Het is een onuitputtelijke, allesomvattende en grenzeloze energie, een kracht die in alles wat leeft circuleert, laat groeien en in leven houdt. Reiki is de energie, die we allemaal in ons lichaam hebben en die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt bij acupunctuur. Die energie loopt door zogenaamde meridianen, die je kunt zien als energiekanalen.

Bij mensen, waarbij de energiekanalen geopend zijn, stroomt de energie uit de handen.

Bij het geven van Reiki geeft de gever de energie aan de ontvanger door. De gever dient daarbij alleen als kanaal, als “doorgeefluik”. De gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger. Reiki is een vorm van directe energieoverdracht naar jezelf en naar anderen (want beiden zijn net zo eenvoudig). 


Wat doet Reiki?

Als iemand lichamelijk niet in orde is, dan is dit een teken van het in onbalans zijn op fysiek niveau. Door een Reiki behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam en op dat moment kan het lichaam met die extra energie aan het herstel beginnen. Het lichaam geneest zichzelf. Denk b.v. aan een schaafwond. Het lichaam zelf zorgt er voor dat de wond heelt. Reiki energie versterkt het genezingsproces. Ook bevordert Reiki het losmaken van emoties, waardoor er meer evenwicht en harmonie in jezelf ontstaat. Het versterkt bovendien je intuïtie en je levenskracht en je afweer tegen ziekte neemt toe. Maar bovenal is het een wonderlijke weg naar bewustwording van jezelf en ontplooiing van je persoonlijkheid en je creatieve vermogens. Reiki werkt ook op geestelijk niveau. Dat maakt, dat Reiki goed toepasbaar is bij bijvoorbeeld zowel hoofdpijn als spanning en ook bijvoorbeeld bij depressiviteit. Zeker is, dat Reiki nooit negatief of schadelijk is. Reiki pakt de oorzaak van de de ziekte aan en ruimt daarbij alle verschijnselen van het ziektebeeld op. Tijdens een reiki healing van alles ervaren. Denk aan een diepe ontspanning,  een koud gevoel, een warm gevoel, rillingen, een pulserend gevoel of gekriebel. Sommige mensen zien kleuren. Anderen worden zich bewust van emoties. Weer anderen ontvangen inzichten of daadwerkelijke begeleiding van de engelen. Ieder mens ervaart het anders en zelfs iedere afzonderlijke behandeling van dezelfde persoon is uniek. Als je weinig ervaart, betekent dit niet dat de healing minder werkzaam was. De behandeling helpt ook heel goed in spannende situaties zoals examens, sollicitatiegesprekken enzovoort. Reiki laat jou op dat ene belangrijke moment in je eigen kracht staan, zodat je meer succes kan behalen!Oorsprong Reiki

De term Reiki bestaat uit twee Japanse karakters, namelijk Rei (dit staat voor geest of ziel) en Ki (dit staat voor energie of levenskracht). Een letterlijke vertaling van Reiki is zonnekracht. Vertaald als universele levensenergie. Reiki als natuurlijke geneeswijze is ontdekt rond 1900 door de Japanse monnik dr. Mikao Usui. Voor de verspreiding van het Usui-systeem is vooral mevrouw Hawaya Takata verantwoordelijk. Tot 1938 was zij de enige die de hoogste Reiki graad kon doorgeven aan andere mensen. Zij introduceerde deze vorm van genezen in de westerse wereld door andere mensen tot master in te wijden. 


Voor wie is Reiki geschikt?

Reiki is geschikt voor iedereen. Voor zowel volwassenen als kinderen. Het is een mooie manier om jouw lichaam gezond te houden en jezelf de helende en liefdevolle aandacht te geven die je verdient. 


Hoe werkt een Reiki behandeling op locatie?

De behandeling vindt plaats op een comfortabele behandeltafel, waar je volledig kunt ontspannen. Ik heb altijd een dekentje en een heerlijke zachte kussen bij de hand voor de liefhebber. Je kunt jouw kleding aanhouden tijdens de behandeling. Reiki is zo krachtig dat het door kleding heen gaat. Het is wel verstandig om makkelijk zittende kleding aan te trekken. Bij een behandeling met Reiki worden de handen rustig en zachtjes achtereenvolgens op verschillende plaatsen van het lichaam neergelegd. Universele Levensenergie zal stromen uit mijn handen. Als scheppende en samenbindende kracht van het Universum heeft het een wijsheid die weet en bepaalt hoe en waar de ontvanger van de Reiki de energie nodig heeft. De Reiki-energie komt niet uit mij, maar door mij, het is dus niet mijn eigen energie.

Reiki behandeling op afstand

Kun je om een of andere reden niet naar mij toekomen, dan kan ik je een Reiki behandeling op afstand geven. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar voor de universele levensenergie speelt tijd en afstand geen rol. Afstandsbehandelingen kunnen gegeven worden aan mensen en andere levende wezens, bij ziekte, pijn, bepaalde thema’s of problemen, maar ook op speciale momenten of als je wat extra energie of ontspanning kunt gebruiken. Het voordeel van deze behandeling is dat de energie je kan bereiken waar en wanneer je maar wilt.

Hoe werkt een Reiki behandeling op afstand

  • Je vraagt een reiki healing bij mij aan.
  • Je stuurt me een recente onbewerkte duidelijke foto, je volledige naam en geboortedatum.
  • Op de afgesproken tijd, behandel ik je op afstand.
  • Ik raad aan dat je op het moment van de behandeling comfortabel gaat zitten of liggen en even de tijd neemt voor jezelf.
  • Na de heling, wanneer alles je nog helder voor de geest staat, schrijf je voor jezelf op wat je hebt ervaren en wat je indrukken waren. Ik zal dit ook doen.
  • Na de healing bel ik jou en bespreken we kort wat je hebt ervaren, welke feedback ik heb en dan trek ik een orakel kaart voor jou.


Na de behandeling

Drink na de behandeling voldoende water. Heb je na de behandeling hoofdpijn of andere klachten, drink dan 1 á 2 glaasjes water extra! Er gebeurt heel veel in je lichaam na een behandeling, je kunt dit op fysiek en/of emotioneel niveau voelen. Zorg daarom na een Reikibehandeling extra goed voor jezelf en ga niet direct over tot de orde van de dag, wees lief voor jezelf. Geef toe aan wat je lichaam aangeeft!


Het Groeiproces

Reiki brengt een innerlijk groeiproces opgang, die de ene keer heel snel kan gaan, en de andere keer beetje bij beetje. Reiki aanvaard je zoals het is, zodat je jezelf ook op die manier kan aanvaarden. Reiki geeft inzicht in jezelf, zodat je in staat bent om bijvoorbeeld je verleden beter te begrijpen, je zult veranderen zodat je andere mensen beter leert begrijpen.

Wat is Reiki niet ?

Reiki is geen religie, cultus of geloofssysteem en het is ook geen vorm van suggestie, hypnose of een of ander psychotherapeutische techniek.


Tarieven

Momenteel bied ik vanwege het Covid-19 virus Reiki behandelingen alleen op afstand aan. Een sessie van 20 minuten plus een nabespreking van +/-15 minuten bedraagt EUR 30,00. Hier is het trekken van een orakelkaart bij inbegrepen.

Wil je een digitale kristallen foto grid bijboeken? Dit kan voor EUR 11,11.
Een Reiki behandeling op afstand met een digitale foto grid kost EUR 41,11.