Welkom, 

mooie vrouw

Wat is een vrouwencirkel nou eigenlijk?

Nu vraag je je wellicht af ‘Wat is nou eigenlijk een vrouwencirkel'? Vrouwencirkels bestaan al eeuwen in verschillende vormen. Wat al deze cirkels met elkaar gemeen hebben is dat de vrouwen in een kring bij elkaar zitten. De kring symboliseert en zorgt voor gelijkwaardigheid. We zijn allemaal verschillend, hebben onze eigen unieke kwaliteiten, wijsheid, ervaringen en toch zijn we allemaal verbonden, samen één. Het is zo makkelijk om ondergedompeld te worden in de drukte van de maatschappij en daarbij vergeten om te voelen. Maar we mogen onszelf voelen en die vrouwelijke kracht ervaren, die elke vrouw in zich heeft. Vanuit een stevige en veilige basis kan je je kwetsbaar opstellen. En alleen vanuit die kwetsbaarheid kan jij de kracht vinden die jij weer in de wereld kan zetten. Vrouwen geven steeds vaker aan dat zij iets missen. Een plek om onder vrouwen te zijn, een plek waar wij als vrouwen,  man, kinderen, hond, kat, ouders en werk een paar uurtjes opzij kunnen schuiven en onszelf – voor de verandering – eens op de voorgrond mogen zetten. Een plek waar we onze ervaringen en gevoelens, onze vragen en twijfels, maar ook onze wijsheid en talenten, onze passies, inzichten en ideeën mogen delen. Een plek waar we kunnen uitwisselen, en waar we de grote en kleine wereld waarin we leven, kunnen invoelen, evalueren, relativeren en verbeteren. 
Een vrouwencirkel is zo’n plek.


De kracht van een vrouwencirkel

 In de vrouwencirkel zal niemand je ooit vertellen wat je nu moet doen. De oplossing of het antwoord op je vraag zit in jou en daar kan dus ook alleen jij maar het antwoord op weten. Daarbovenop gaat het vaak ook helemaal niet over een oplossing of een antwoord maar om de mogelijkheid en de ruimte om te mogen voelen. Jij mag voelen wat in jouw lichaam omgaat en in een vrouwencirkel  is daar ruimte voor. Zonder dat iemand jou zal veroordelen of zal vertellen hoe het moet. Iedereen maakt zijn eigen proces door en daarmee helpen vrouwen elkaar. Niet door om de tien minuten te vragen hoe het gaat maar door er gewoon te zijn. En als je wat nodig hebt, dan mag je daarom vragen. Je mag de ruimte innemen en ervaren dat je niet te veel bent. 


De geschiedenis van vrouwencirkels

Al eeuwen lang komen vrouwen samen in cirkels om hun wijsheden te delen, elkaar te steunen en hun vrouwelijke kracht te verdiepen. Dit doen ze via rituelen, dans, verhalen, zang en meditatie. In sjamanistische gemeenschappen was de ‘menstruatietent’ (ook wel een rode tent genoemd) van origine de plek waar vrouwen zich tijdens hun menstruatie 3 dagen terugtrokken. Hier rustten ze uit, zorgden voor elkaar, vertelden elkaar verhalen en gaven hun geheimen over geboorte, sterven, geneeskrachtige kruiden en healing aan elkaar door. Maar dat niet alleen. Ook bespraken zij de samenleving. Vanuit hun vrouwelijke empathie, intuïtie en oog voor het grotere geheel konden zij aanvoelen hoe het met de stam ging en waar mogelijk het evenwicht verstoord dreigde te raken. Als ze na die 3 dagen uit de tent kwamen, deelden ze hun inzichten en adviezen met het stamhoofd. Hij passte zijn beleid erop aan om zo te verstoringen te herstellen. Op die manier werkten mannen en vrouwen constructief samen in het leiden en begeleiden van hun gemeenschap.


Verschillende soorten cirkels.

Ondanks enkele basiskenmerken kunnen vrouwencirkels verschillende vormen aannemen. Sterk afhankelijk van de sfeer die de aanwezige dames willen oproepen en het doel dat ze beogen. 

 Cirkels kunnen door één vrouw geleid worden of ze kunnen zelfbesturend zijn. Of ze kunnen, zoals een natuurlijke groei het aangeeft, van leiding naar zelfbesturing evolueren. Cirkels kunnen ook open of gesloten zijn. Een gesloten cirkel maakt het makkelijker om vertrouwen op te bouwen en als groep vrouwen een diepere evolutie door te maken. Een open cirkel geeft dan weer het aangename gevoel dat iedereen welkom is. 

 

I invite you!

Ik nodig je uit om samen te komen in een warme en veilige cirkel, waarin we even loskomen van onze dagelijkse routines, verantwoordelijkheden en zorgen. Een veilige cirkel waar we helemaal ontspannen en onszelf mogen zijn. Rond nieuwe maan neem ik altijd de tijd om naar binnen te keren, om te voelen wat er leeft in mij, om te herbronnen en om m’n intenties voor de komende maan bij te stellen. Ik deel dit moment graag met andere vrouwen, want met vrouwen samen in een cirkel kan dit zoveel meer diepgang hebben. Een cirkel heeft de rustgevende eigenschap dat iedereen gelijkwaardig deelneemt. In een cirkel kan de energie stromen, zodat we echt contact kunnen hebben met elkaar. 


Het ritme van de maan.....

Vrouwen zijn van nature verbonden met de cyclus van de maan. Vaak nemen  vrouwen (te) weinig tijd om hierbij stil te staan, om bij zichzelf stil te staan. Wanneer we meebewegen op het ritme van de maan, kunnen we meer balans en kracht in ons leven ervaren. De maan heeft verschillende fases, met verschillende kwaliteiten:

  • Donkere maan: de energie is laag, het is tijd om naar binnen te keren, om tot rust te komen en even helemaal niets moeten.
  • Nieuwe maan: een moment van een nieuw begin, het is tijd om intenties te zetten voor de komende maan.
  • Wassende maan: de energie neemt toe, het is tijd om plannen en ideeën uit te werken.
  • Volle maan: de energie is hoog en naar buiten gericht, het is tijd om te vieren, je passie te volgen en voor uitbundigheid.
  • Afnemende maan: de energie daalt weer, het is tijd om terug te blikken en los te laten wat jou niet meer dient.

Ik nodig je uit om stil te staan bij jouw eigen natuurlijke ritme.

Wat kun je verwachten?

We starten de avond met een warm ontvangst. Uiteraard is een witte Salie cleansing  hier niet bij weg te denken. Na een kort voorstelrondje doen we een ritueel om de cirkel te openen. Hierna doen we een korte meditatie om even de gebeurtenissen van de dag/week los te laten. We maken ruimte voor wat er die avond vanuit ons binnenste ontstaat. We luisteren naar elkaar en we leren van en met elkaar. We doen een volle maan ritueel. Verder creëren we de avond samen, omdat iedere vrouw uniek is en een eigen inbreng heeft in de cirkel. We doen bijvoorbeeld een visualisatie, een energie-oefening, we trekken een inzichtkaart, we luisteren muziek, healing, vertellen verhalen, we dansen, zingen etc. Dat bepalen we samen in het moment zelf. 
 

Vrouwencirkel

Verbinding - Liefde - Loslaten - Intuïtie - Healing - Energie

Voel jij een verlangen naar een Sisterhood?
Join the circle 🤍

Locatie, datum en tijd:
Details worden uitgewerkt.

COVID-19:
Vanwege het Covid-19 virus  is de volgende cirkel opgeschort.
Iedereen die zich heeft aangemeld is persoonlijk hiervan op de hoogte gesteld.

Handig om te weten:
Ik zorg voor thee en wat lekkers voor bij de thee.
Meditatiematten, meditatiekussens en dekens zijn aanwezig.

Jouw bijdrage:

Ik vraag aan jou om jezelf mee te nemen in al jouw kwetsbaarheid, je te openen en te verbinden met de cirkel.  Ik vraag een bijdrage van EUR 11,11.

 

Aanmelden:

Er is plek voor maximaal 9 vrouwen in de cirkel. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie, data en aanmelden. 


Meer concrete informatie volgt snel. Stay tuned!