Diploma's en Certificaten

NLP-Practioner

De intense NLP Practitioner opleiding… Voor mij absoluut een hoogtepunt. Ik heb in mijn leven al veel reizen mogen maken. Maar deze innerlijke reis was prachtig. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik deze heb mogen meemaken.

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.
 
Neuro duidt op alles wat te maken heeft met hoe je denkt en hoe je hersenen werken. Linguïstisch heeft betrekking op je taalgebruik en de invloed die dat op ons heeft, zowel verbaal als non-verbaal. Programmeren gaat in op de manier waarop gedachten en taal ingericht kunnen worden in gedragspatronen en hoe deze patronen veranderd kunnen worden.
 
Door deze drie componenten te combineren krijg je dus NLP, de fundamentele dynamiek tussen verstand, taal en hoe die combinatie invloed heeft op ons lichaam en gedrag.
Zo leer je hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen.

Wat betekent mijn NLP-reis voor jou?
Door mijn NLP-reis sta ik nog krachtiger in mijn schoenen en kan ik jou nog beter begeleiden om jouw leven in eigen hand te nemen. Het is een krachtige aanvulling geweest op mijn eigen coaching werkwijze. We hebben allemaal onze sterke kanten. Ik heb de mijne geperfectioneerd, zodat jij je op de jouwe kunt richten. 
 
Ik zet NLP in om jou slimmer en bewuster te laten denken.
 Ik help jou je gedachten en emoties onder controle te krijgen en je te focussen op de dingen waar jij energie van krijgt.
We beschikken allemaal al over de hulpbronnen om onze doelen te halen. Denk aan hulpbronnen zoals zelfvertrouwen, kracht, innerlijke rust en mentale balans… ik kan je helpen om deze te heractiveren. 
Ik kan je helpen met het wegnemen van onbewuste blokkades, zoals disfunctionele gedachten, beperkende overtuigingen of negatieve emoties. Ik kan je helpen met het bereiken van doelen, het vergroten van jouw zelfvertrouwen en het ontwikkelen van positieve emoties.

Jongerencoach HBO-niveau

Zelf heb ik een ontzettend moeilijke jeugd gehad. Uiteindelijk ben ik goed op twee benen terecht gekomen. Ik heb er wel heel hard voor moeten werken. Ik heb het dus ook van de andere kant meegemaakt. 
Als ik een coach had gehad in mijn jongere jaren zou de reis naar het punt waar ik nu sta veel gemakkelijker zijn geweest.

Ik ondersteun en begeleid jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. Ik versterk hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan. Zo krijgen ze hun leven weer op de rit.

Life Coach HBO-Niveau

Ik begeleid en ondersteun vrouwen die in een fase van hun leven zitten waar zij nu (eindelijk) mogen gaan kiezen voor hun eigen geluk. 
Lifecoaching richt zich op alles wat een rol speelt in het leven van de de coachee. Zaken als relaties, werk, familie, financiën, persoonlijkheid en geloof worden geïnventariseerd en zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Afstemming van levensgebieden en het vinden van de juiste balans ertussen is mijn specialiteit als lifecoach.

Counselor Depressie en Rouwverwerking

Ik ben zelf meerdere malen door dit proces heen gegaan. Het is vreselijk als de mensen die je lief hebt komen te overlijden. Ik heb op mijn 21e mijn moeder verloren op haar nog maar 52e levensjaar en ik heb op mijn 26e mijn broer verloren op zijn nog maar 28e levensjaar. Doordat zij op jonge leeftijd zijn overgegaan, ben ik als enige overgebleven van ons gezinnetje. Ik heb het van heel dichtbij meegemaakt, maar ik heb het ook van één stapje verder weg meegemaakt met andere dierbaren .

Ontkenning, woede, het gevecht aan gaan, depressie, acceptatie... Iedereen rouwt op zijn eigen manier. Niet iedereen doorloopt alle fasen. En het gaat ook niet altijd in de bovengenoemde volgorde.
Zo ben ik bijvoorbeeld na het overlijden van mijn broer in een hele zware depressie beland, en dit had ik na het overlijden van mijn moeder gelukkig niet hoeven mee te maken.

Ik ben over de jaren heen door verschillende rouwprocessen heen gegaan. Ik heb het verlies van mijn dierbaren met hulp goed kunnen verwerken en een plekje kunnen geven. Als gediplomeerd en gecertificeerd coach en ervaringsdeskundige op het gebied van depressie en rouw kan ik je helpen door een moeilijke periode heen te komen. 

Familieopstellingen

Ter ondersteuning van mijn coaching heb ik de opleiding Familie- en organisatieopstellingen gedaan.Voor degene die nog niet bekend zijn met familieopstellingen... Familieopstellingen kunnen over verschillende persoonlijke onderwerpen gaan die je graag beter zou willen begrijpen, of waarin je wilt groeien.

Door een opstelling te doen, kun je helder inzicht krijgen in waar de kern van een probleem zit. Je ervaart in een opstelling wat er aan de hand is en vanuit dat inzicht kan er beweging ontstaan in de situatie waarin je vastloopt. Er kan veel meer dan wat kan worden uitgedrukt met woorden aan het licht komen in een opstelling.

Vaak neem je onbewust een heleboel patronen mee uit jouw familiegeschiedenis. Een opstelling wordt gebruikt om mensen van hun spanningen te bevrijden. Spanningen die soms generaties teruggaan en hun wortels in gebeurtenissen in de familiegeschiedenis vinden. Zo kunnen bijvoorbeeld oorlog, echtscheiding, geweld, het vroegtijdig overlijden van ouders of kinderen, miskramen, abortussen en seksueel misbruik zich generaties later nog uiten in depressie, migraine, chronische vermoeidheid, angststoornissen, psychose of relatieproblemen.

Familieopstellingen hebben mij veel verlichting gegeven in het verleden. Ik ben dan ook ontzettend vereerd dat ik deze methode  in mijn coaching kan opnemen indien nodig.

Intuïtieve ontwikkeling

Wat heb ik geleerd tijden deze opleiding? Van alles over intuïtie, soorten intuïtie, gevoeligheidheid, sensitiviteit, paranormale vermogens, energie, chakra’s, kleuren van chakra’s en het helen van chakra’s, stenen die werken op de chakra’s, welke stenen elkaar versterken, de aura, alle auralagen, kleuren van de auralagen, het aquariustijdperk, nog meer verdieping in nieuwetijdskinderen, alles over haralijn en wezenster, blokkades en trauma’s, harmonie en balans, visualisaties en relatiekoorden, werken met gidsen, veel ontspanningsoefeningen, meditaties, visualisaties, zelfhealing en zoveel meer.

Wat betekent deze kennis voor mijn coachees? Bovenop dat ik zelf heel veel baat van alle nieuwe kennis heb gehad en dus ook zelf weer een flinke groei heb gemaakt,  begeleid ik jullie in het leren luisteren en handelen naar jullie innerlijke stem. Ik heb zelf ontzettend veel baat gehad met de geleerde technieken en deze breng ik over in mijn coaching. Ik beschik  over kennis waar ik jullie kan leren omgaan met jullie eigen energie zodat jullie balans kunnen houden in het werk en dagelijks leven .

Reiki I

Reiki is zó zachtaardig en tegelijkertijd zo krachtig en levensveranderd.
Een Reiki  behandeling is een liefdevolle, zachte en ontspannende behandeling met de bedoeling om het fysieke en spirituele welzijnsgevoel van de ontvanger te bevorderen. Ik ga door met mijn Reiki ontwikkelingen en een vervolg komt snel!

Reiki II

Reiki is zó zachtaardig en tegelijkertijd zo krachtig en levensveranderd.
Mijn healingen bevatten ook reiki op afstand. Heel trots op mijn Reiki I en Reiki II certificaten! Ik ga door met mijn Reiki ontwikkelingen en een vervolg komt snel!

Tarot

De tarot is één van de meest gebruikte traditionele waarzeggingskunsten.
Elke legging met de tarot is steeds een boeiend avontuur. 
Met deze cursus heb ik meer  ingewikkelde legpatronen geleerd en heb ik mijn interpretatievaardigheid van de tarot nog beter ontwikkeld.  

Edelsteentherapeut

Om goed te kunnen functioneren in deze snel veranderende wereld, is het nodig dat de mens rust en harmonie vindt in zichzelf. De kracht van het mineralenrijk kan ons helpen het interne evenwicht te hervinden of te handhaven, en zo te komen tot een gezond, harmonieus en gelukkig bestaan. Het uitgangspunt van kristaltherapie is dat bijna elk verstoord evenwicht dat wij ervaren, kan worden hersteld door elementen uit het mineralenrijk. Ik gebruik de helende krachten van kristallen in mijn healingsessies op locatie en ook afstand, ik maak kristallen fotogrids om mijn healings met genezende energiën van de kristallen te versterken.